Här kommer det utlovade receptet på den jättegoda räkcheesecaken som Hannes hade gjort till midsommarafton.
Det här behöver du: 250 g Kavring 100 gram smält smör
Till fyllningen: 5 gelatinblad 400 gram philadelphiaost 3 dl creme fraiche 34% 1 finhackad rödlök 1 burk röd stenbitsrom / kaviar 500 g räkor med skal 3 msk finhackad färsk dill 1-2 msk nypressad citronsaft salt & peppar + dekoration, räkor,ägg,rom...
Gör så här: Mixa brödet i en mixer, eller med en stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det blir degigt, fördela i en form med avtagbara kanter, ( ca 24 cm ) platta till och ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche och philadelphiaosten. Finhacka löken, skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, vänd sedan ner finhackad dill, citron och rom. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme - tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills det är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering, dekorera den med räkor, ägg, rom, dill eller vad du tycker om.
Jättesmakigt! Jag lovar!
Kram |
Åh så gott det ser ut! tackar för receptet! Hoppas du har det gott vännen ♥ Kraam Gunilla
SvaraRaderaTACK för receptet! Den blir till helgen!
SvaraRaderaKRAMAR Anna
Jag gillar såna sommarpajer med skaldjur, så gott. Och det var bara botten som var lika på våra pajer, bra med ett nytt recept.
SvaraRaderaHa en skön helg
Kramar/AM
Mm... så smaskigt! Tack för receptet det kommer absolut att testas :)
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg!
Kram Marie
Åhh, guu så söta, både Selma och lilla, lilla Alicia! Och den där räktårtan såg superdupergod ut!
SvaraRaderaKram
Petronella
Mumms så gottit - Tack för receptet/Kram
SvaraRadera