fredag 4 maj 2012

Fredagsmat - Rostade grönsaker och fyllda kycklingfileér Vintips - Petit


Rostade grönsaker äter vi ofta här i huset,
oftast som en ensamrätt, men så här på fredagskvällen
kan man ju lyxa till det lite och ha kyckling till.

Till 4 portioner behövs:

6 potatisar
5 morötter
1 liten kålrot
3 palsternackor
1 hel vitlök
1 rödlök
rivet skal av en citron
salt och peppar
rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisen i klyftor.
Skala och skär morötter, palsternackor
och kålrot i bitar.
Skala och klyfta rödlöken.
Skala vitlöksklyftorna.
Riv citronen.
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper
och ringla över rapsolja.
Salta, peppra och rör om.
Strö över citronskalet.
Sätt in mitt i ugnen och rosta ca 25-30 minuter.
Skaka om lite några gånger.



Kycklingfiléer med basilika och fetaost.

Stek kycklingen gyllenbrun i stekpannan.
Snitta i sidan och fyll med mosad fetaost och
finhackad basilika.
Stäng snittet med en tandpetare och lägg
filéerna på ett ugnssäkert fat.
Slå över 3 dl grädde av valfri fetthalt
och fortsätt tillagningen i 225 grader ca 12 minuter.





Passar bra tillsammans, men som ni
ju förstår så är ju rätterna bra med alla
möjliga tillbehör, tex. ris till kycklingen,
grillad korv till grönsakerna mm.mm.



Petit  nr 2720-01  95 kronor.
Perfekt till kyckling.



Skön fredagskväll till Er alla rara bloggläsare



Kram

18 kommentarer:

  1. Oj vad det saftas i munnen nu, vilken kalasmat=) Jag gör ofta både rotfrukter och grönsaker i ugnen, det är verkligen smarrigt och så enkelt.

    Tack för goda recept och ha nu en riktigt skön kväll och en trevlig helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  2. Så gottis! Jag kopierar detta och gör någon dag. Passar även till min vegetarian-familj 2 av dem i alla fall.

    Ha en trevlig helg. Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Rivet citronskal över rostade grönsakervar det var nytt för mig. Ska testa det nästa gång :)
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Ser som vanligt så gott ut!
    Tack för receptet... önskar dig en härlig LÖRDAG! Din dag ;)
    Allt gott till dig.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  5. Ser som vanligt så gott ut!
    Tack för receptet... önskar dig en härlig LÖRDAG! Din dag ;)
    Allt gott till dig.
    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Äntligen! :) Satt här och väntade på fredagsmaten! Låter mycket gott, här blir fredagsmaten ofta lördagsmat. :)

    Tack och hej
    från Annika

    SvaraRadera
  7. Såg hur gott som helst ut. Ugnsbakade grönsaker är så gott. Ha en fin helg och tacki för titten hos mig.
    Mamma C

    SvaraRadera
  8. Gillar också rostade grönsaker. Om du inte provat innan så tycker jag du ska addera röd paprika. Det går bara inte att beskriva hur god den är rostad i ugn...måste provas eller heter det prövas? Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Hej Maj!

    Ska absolut prova med röd paprika nästa gång!

    Trevlig helg

    Hej Annika!
    Så roligt att du uppskattar fredagsmaten, verkligen jätteroligt att höra!

    Trevlig helg till dig också

    SvaraRadera
  10. Åh va det låter gott!! Tack för tipsen! Hoppas på en trevlig helg för dej...Kraam Gunilla

    SvaraRadera
  11. Tack för tipset! rostade grönsaker äter jag ofta,men inte provat med citron;) för min del utan kyckling,då jag inte äter kött,men ska visa dottern receptet, kommer gillas där,ha en fin dag/Anne

    SvaraRadera
  12. SÅÅ GOTT! Blir Hungrig!! Måste jag göra någon dag! Mums!

    Trevlig Helg! Kram... Anna

    SvaraRadera
  13. Men så gott det ser ut!!! Du måste vara en riktigt duktig "matmamma" du...Det här måste jag faktiskt prova!
    Kram!!!

    SvaraRadera
  14. Håller absolut med det är jättegott med rostade grönsaker, man kan ha i vad som helst. Testa med jordärtskockor nån gång om du gillar det!
    Ha det gott1
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  15. Rostade rotsaker äter vi också ofta, så gott och enkelt att göra när man är många också. Ska prova med citronskal över nästa gång! Tack för kycklingreceptet!

    Söndagskram Eva-Mari

    SvaraRadera
  16. Hej Agneta!
    Har faktiskt aldrig provat med jordärtskockor, ska absolut göra det näst gång, tack för tipset!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  17. Så gott det ser ut, du lagar alltid så god fredagsmat.
    Vår pudding låg på ett lastbilsflak i en park i Göteborg, parkgubbarna skulle slänga henne. Då kom min pappa förbi och frågade om han fick henne (du förstår att intresset går i arv) Och det fick han såklart, och det var parkgubbarna som kallade henne puddingen. Hon är ruskigt tung, i något bronserat stenmaterial. I vinter har det nog kommit vatten i sprickorna för dom är större, men ute är hon året runt.
    Ha en skön söndag
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  18. felice settimana per Te....ciao

    SvaraRadera